Zo kiesje jouwnieuwe vloer

Ga je verhuizen, heb je een nieuwbouwhuis gekocht of ben gewoon toe aan iets nieuws? Een nieuwe vloer kies je niet 1-2-3. Daarom helpen we je graag. In 6 stappen kies je zo jouw nieuwe vloer.

Ga je voor laminaat, linoleum, pvc, vinyl of tapijt? Een vloer is vaak heel bepalend voor de uitstraling van een ruimte en je kiest een nieuwe vloer niet elk jaar. Daarom moet de vloer wel bij jou en je woon-/leefsituatie passen.

1. Oriënteer je op de verschillende soorten vloeren


Om een goed beeld te krijgen van wat je mooi vindt, wat kan en wat niet is het handig om je eerst te oriënteren op de verschillende soorten vloeren. Hiervoor kun je een bezoekje brengen aan onze winkel, maar lees ook de verschillende artikelen op de website in de categorie vloeren om je te informeren over de voordelen van bepaalde vloeren. Handige artikelen zijn: ‘Kies je vloer: de verschillen tussen linoleum, vinyl en pvc’, ‘De alternatieven voor een houten vloer’ en ‘Deze vloeren zijn geschikt voor de badkamer en keuken’.

2. In welke ruimte komt de vloer te liggen?

De keuze voor een vloer is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de vloer gelegd wordt. In de woonkamer zijn vele materialen mogelijk, terwijl een keuken of badkamer vraagt om een vocht- en vuilbestendige vloer. En voor je slaapkamer heb je misschien andere wensen dan voor de studeerkamer.

3. Wie zijn de gebruikers van de vloer?

Een vloer voor een huishouden met kinderen en/of huisdieren vraagt om een andere vloer dan een woning waar je met z’n tweetjes woont. Geluidsdemping is bijvoorbeeld belangrijk als je met een gezin woont, maar ook als je in een appartement woont met onderburen. En met kinderen en huisdieren is het fijn als je de vloer gemakkelijk schoon kunt maken. Ook of je veel thuis bent of juist vaak van huis speelt een rol in het kiezen van de vloer: als de vloer intensief gebruikt wordt moet hij bijvoorbeeld slijtvast zijn.

4. Wat vind jij belangrijk aan je nieuwe vloer?

Het is handig om een lijstje te maken met punten die voor jou belangrijk zijn. Bijvoorbeeld vochtbestendigheid, geluiddemping, onderhoud, leggemak, duurzaamheid en uitstraling. Vaak kun je op basis hiervan al een aantal vloeren wegstrepen.

5. Bepaal de sfeer en bekijk het volledige plaatje

De verschillende soorten vloeren zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kleurtinten. Bij de keuze van een vloer, moet je ook rekening houden met de kleur van de wanden en de raamdecoratie (die je misschien nog gaat uitzoeken). Maar hou bijvoorbeeld ook rekening met het soort woning dat je hebt: in een jaren-30-huis past een andere vloer dan in een moderne nieuwbouwwoning. Toch geldt hiervoor ook, kies vooral wat je mooi vindt.

6. Kom langs in de winkel voor advies!

Ben je eruit of heb je nog hulp nodig? Kom langs in onze winkel om je wensen te bespreken. We helpen je graag met het maken van de juiste vloerkeuze voor jouw interieur en nemen je ook graag het werk uit handen door onze all-in gelegd service. Maak hieronder vast een afspraak, dan reserveren we tijd voor je. Maar ook zonder afspraak ben je van harte welkom om alle vloeren te bekijken en advies te vragen. Tot snel!

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.