De voordelenvan eenpvc-vloer

Het is de populairste vloer die we verkopen en dat is niet vreemd. Een pvc-vloer is een harde kunststofvloer die zeer sterk, krasvast, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk én geluid- en warmte-isolerend is. Daarnaast ziet pvc er ook nog eens heel natuurgetrouw uit en is de vloer geschikt voor vrijwel elke woonsituatie en ruimte in huis. We zetten de voordelen van een pvc-vloer graag voor je op een rijtje!

Niet van echt te onderscheiden

Natuurlijk wil je een vloer die er mooi uit ziet. Dat zit met pvc wel goed. De prints van pvc-vloeren zijn niet van echt te onderscheiden. Door de speciale embossing techniek is iedere strook of tegel is uniek. De vloer heeft daardoor een realistische structuur waardoor de vloer er niet alleen uitziet als een houten vloer, maar ook nog eens zo voelt. Met pvc kun je dus een hout-look visgraatvloer in huis halen, zonder het bijbehorende onderhoud.

Een pvc-vloer is duurzaam

Pvc-vloeren hebben een super sterke toplaag, hierdoor gaan de vloeren lang mee. Deze toplaag is slijt- en krasvast waardoor hij niet snel beschadigt. Dat is niet alleen fijn voor je gemoedsrust, maar ook voor je portemonnee. De vloer gaat jarenlang mee. Daarnaast is de vloer ook nog eens gemakkelijk in onderhoud: een jaarlijkse behandeling met een speciale pvc-vloercleanser en zo af en toe de dweil erover is genoeg om de vloer mooi te houden.

Een pvc-vloer is geluiddempend

Op het eerste gezicht lijkt het alsof je een mooie houten parketvloer hebt liggen, maar er is toch iets dat je pvc-vloer verraadt, namelijk: het geluid. Eén van de voordelen van pvc-vloeren is dat de vloer geluiddempend is, daardoor worden loop- en contactgeluiden tot een minimum beperkt.

Als het om pvc gaat bestaan er twee soorten: de gelijmde variant en de click-pvc. Afhankelijk van de ruimte waar de vloer komt te liggen bepaal je welk soort het meest geschikt is. Onze NL Label click-pvc-vloeren zijn voorzien van een 1 mm dikke kurk onderlaag, die ervoor zorgt dat de vloer egaal is én zorgt voor geluiddempend effect. Dat maakt de vloer, in combinatie met de juiste ondervloer, ook geschikt voor appartementen (waarbij aan de 10dB geluidsnorm moet worden voldaan).

Een pvc-vloer is geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

Een pvc-vloer voelt van zichzelf al warm aan doordat het materiaal van de vloer de kamertemperatuur aanneemt. Ideaal als je graag op blote voeten loopt. En om het nóg warmer te maken is pvc ook nog eens geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, zijn ook geschikt voor vloerkoeling. Dat werkt zo: vloerverwarming was bijna altijd aangesloten op de cv-ketel maar steeds vaker wordt gekozen voor een warmtepomp. Door de leidingen van vloerverwarming met warmtepomp in de zomer te vullen met water van circa 18 graden Celcius, kun je de temperatuur in huis tot een aangenaam niveau dalen. Bij koeling door vloerverwarming wordt een warmtepomp ingezet voor het aanleveren van koelwater. Er wordt in een gesloten leidingsysteem ‘koel’ grondwater opgepompt van ongeveer 16 graden Celcius of koele lucht gebruikt om te koelen. Met een vloerverwarming die ook kan koelen is een airco of een ventilator niet nodig in huis.

Een pvc-vloer is veilig

Aan kunststofvloeren als pvc en vinyl worden weekmakers toegevoegd om het materiaal soepel te houden. De weekmakers in onze vloeren zijn altijd bio-weekmakers en dus onschadelijk voor de gezondheid. Daarnaast zijn onze pvc-vloeren voorzien van het DIBt keurmerk waardoor je er zeker van kunt zijn dat de vloer een lage emissiewaarde heeft.

Wil je de verschillende pvc-vloeren graag in het echt zien en voelen? Kom gerust langs in onze winkel of maak een afspraak zodat we je kunnen voorzien van advies over jouw nieuwe vloer!


ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.