Horren: insecten buitende zon naarbinnen

Met de zomer in aantocht is het een goed idee om na te denken over horren. Een hor voor je raam of deur houdt ongewenste insecten buiten, maar laat frisse lucht en de zon naar binnen! Met onze horren kun je je huis dus nog steeds goed ventileren zonder dat ongedierte of pollen je huis binnendringen.

Met goede horren houd je insecten buiten de deur

Voorkomen dat wespen bij je naar binnen vliegen? Met horren zorg je ervoor dat je huis insectvrij blijft. Onze horren worden tot op de millimeter op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende profiel- en gaaskleuren. De structuur is dusdanig fijn dat zelfs de kleinste insecten er niet doorheen komen. En het speciale Poll-Tex® gaas filtert pollen uit de lucht waardoor de kans op hooikoortsklachten vermindert. Verder zijn de Horren naast de populaire kleur wit en vier standaard profielkleuren, ook verkrijgbaar in iedere RAL-kleur. Hierdoor past een hor altijd bij jouw interieurstijl en de kleur van je kozijn.

Hordeuren voor elke tuin of elk balkon

Loop je ‘s zomers graag van binnen naar buiten de tuin in? Naast onze plissé- en rolhordeuren, is de scharnierende hordeur een praktische en stijlvolle oplossing bij openslaande terras- of balkondeuren. Ook voor schuifpuien biedt onze schuivende hordeur een goede oplossing.

Alle modellen horren op een rij

  • Een rolhor is in diverse uitvoeringen beschikbaar en geschikt voor vrijwel elk (dak)raam. Het gepatenteerde systeem zorgt voor een geluidsarme bediening.
  • Een Luxaflex® inzethor kan door de geringe inbouwdiepte zowel binnen als buiten en zonder te boren of te schroeven gemonteerd worden. De hor is speciaal voor draaikiep-ramen ontwikkeld.
  • Een inzetrolhor heeft dezelfde gemakken als een inzethor en rolhor. Dit model heeft als voordeel dat het te monteren is zonder boren en zowel horizontaal als verticaal is te plaatsen.
  • Een vaste hor is zeer geschikt bij geringe kozijndiepte, omdat hij vlak tegen het kozijn wordt gemonteerd. Er zijn verschillende montage mogelijkheden en dit model is zowel binnen als buiten te plaatsen.
  • Voor grote deuropeningen is de schuifhordeur de ideale oplossing. De stabiele aluminium geleiders en de gelagerde wieltjes in de ondergeleider garanderen een lichte bediening en een lange levensduur. De hordeur is makkelijk uitneembaar in het naseizoen.
  • Bij onze plissé hordeuren wordt het zwarte of grijze gaas niet opgerold, maar gevouwen. De plissé hordeur Volare is standaard voorzien van een zelfklevende aluminium geleidingsstrip met een minimale hoogte van 3mm. De donkergrijze ketting, voorzien van een fluorescerende markering, valt bij schemering beter op en maakt tevens minder geluid dan zijn voorganger(s).
  • Rolhordeur Sencillo is uniek in haar soort want je kunt de deur op elke gewenste positie stoppen. De hor heeft vlak gaas en is slechts 25 mm dik. Aan onderzijde is de rolhordeur standaard voorzien van een zelfklevende aluminium geleidingsstrip van 3 mm hoog en ook deze hordeur is voorzien van een donkergrijze ketting met fluorescerende witte markering waardoor deze bij schemer beter opvalt.

Wespenplaag in 2020

Door de zachte winter hebben veel wespen het seizoen overleefd. De wespenkoninginnen ontwaken uit hun winterslaap en gaan in het voorjaar nesten bouwen. Nu komt het aan op de maanden april en mei: blijft het weer zacht, dan zullen we in de zomer enorm veel wespenoverlast hebben. Gaat het alsnog vriezen dan is het aantal wespen in 2020 redelijk normaal. Wil je net als de insecten genieten van je tuin en de beesten niet mee naar binnen nemen, dan is investeren in een goede hor zeker een goed idee. Kom je nog in april langs dan ontvang je 50% korting op de 2e Luxaflex Hor! Bekijk hier de acties tijdens de Luxaflex® adviesweken (april 2020).

gratis interieuradvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.